1247590203_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näiden ohjeen löysin kirjasta " ruokasuosikit suklaa".

  • 200g kevyttuorejuustoa
  • ½tl vaniljauutetta (laitoin vaniljasokeria)
  • 250g hienoasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100 g voita
  • 3rkl kaakaojauhetta
  • 100g siivilöityjä jauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 50g pekaanipähkinämurskaa (näitä en allergiani takia laittanut)

kuorrute

  • 4rkl voita
  • 1rkl maitoa
  • 100g tomusokeria
  • 2rkl kaakaojauhetta

VALMISTUS

1 Vatkaa keskenään tuorejuusto, vaniljauute ja 5 rkl sokeria ja nosta sivuun.

2 Vatkaa munat ja loppu sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Laita voi ja kaakaojauhe pieneen kasariin, kuumenna varovasti sekoittaen, kunnes voi sulaa, ja lisää munaseokseen. Hämmennä joukkoon jauhot, leivinjauhe ja pähkinät.

3 Voitele nelikulmainen, matala kakkuvuoka (sivu 20 cm pitkä) kevyesti ja peitä pohja leivinpaperilla. Laita puolet taikinasta vuokaan ja sivele tasaiseksi. Levitä tuorejuustoseos varovasti päälle ja sitten loput taikinasta sen päälle. Paista 180 asteessa 40 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

4 Kuorrute: Sulata voi maitoon ja sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrute brownien pinnelle.