293058.jpg

Tässä kuva ennen tarjolle laittamista.

Pohja

  • 200 g keksiä
  • 75 g rasvaa

Sisus

  • 6 kpltta liivatelehtiä
  • 3 rkl mehua (Minulla sekamehua)
  • 4 dl jugurttia (Minulla käytössä A-jugurtti, vadelma-mustikka)
  • 2 dl kermaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

1. Laita liivaatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
2. Sulata margariini ja murskaa keksit. Yhdistä ne ja painele irotpohjavuoan pohjalle.

3. Vaahdota kermaa
4. Lisää muut aineet kermaan ja sekoita hyvin.
5. Puristele liivatelehdistä vesi ja liota ne tilkkaan kuuma (kiehuvaa) vettä.
6. Sekoita liivatteet sisukseen ja kaada koko höskä pohjan päälle.

Päälle tein kiilteen. Muistaakseni näin

  • ½ dl mehutiivistettä
  • ½ dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria

Kiehauta mehu ja vesi. Tämän jälkeen lisää hyytelösokeri ja anna kiehua hiljalleen
niin kauan että seos on kirkasta. Kaada jo jonkin aikaa hyytymässä olleen kakun päälle ja laita kakku takaisin hyytymään.