253562.jpg

Näiden juustokolmioiden reseptin löysin Marien blogista.

Juustokolmiot (pellillinen)

1 1/2 pss kuivahiivaa

2 rkl lämmintä vettä

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl sokeria

0,5 tl suolaa

100 g voita tai margariinia

2,5 dl kevytkermaa

2,5 dl juustoraastetta

100g maustamatonta tuorejuustoa (maustettukin kävisi varmasti tosi hyvin)

Voiteluun: voisulaa ja paprikajauhetta

Kuorittuja seesaminsiemeniä

Ota huoneenlämpöön rasva, tuorejuusto ja kerma noin 20-30min ennen leivontaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhoon (lisää myös kuivahiiva). Nypi joukkoon huoneenlämpöinen rasva. Lisää kerma, juusto, lämmin vesi ja tuorejuusto, sekoita hyvin.

Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä vedottomassa paikassa n 20 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa notkeaksi.

Kaulitse taikinasta n 1,5 cm paksuinen levy. Nosta levy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja jaa se taikinapyörällä ruuduiksi (4 kertaa 4 palaa). Leikkaa ruudut vielä kolmioiksi leikkaamalla taikinapyörällä ruutujen kulmasta kulmaan.

Voitele rasvasulalla ja ripottele pinnalle paprikajauhetta ja seesaminsiemeniä. 

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n 15 minuuttia.