253566.jpg

Muumikakku, joka ei sitten onnistunut oikein mitenkään. Sisus kuivaa ja 
päällinen ei niin kaunis. Mutta laitan nyt kuitenkin kuvan ja reseptin.
Resepti on otettu Muumikakkuvuoassa olleesta tuotelapusta.
Ja tällanen se olisi

  • 150g voita
  • 110g valkosuklaata
  • 3 munaa
  • 3dl sokeria
  • 4,5dl vehnäjauhoja
  • 1,5tl leivinjauhetta

        Täyte

  • 100g mantelirouhetta tai cashewpähkinöitä rouhittuna
  • 35g valkosuklaata rouhittuna
  • 1,5dl pakastevadelmia
  • 2,5rkl perunajauhoja

        Sulata voi ja paloiteltu valkosuklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä. 
        Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja siivilöi joukkoon 
        vehnäjauho- leivinjauheseos. Sekoita taikina varovasti nostellen
        tasaiseksi suklaa-voiseoksen kanssa. Sekoita täytteen ainekset
        kulhossa keskenään. Jotta Muumin kuva tulisi mahdollisimman hyvin
        esille, kehotamme voitelemaan ja jauhottamaan vuoan kevyesti.

        Kaada noin yksikolmasosa taikinast vuoan pohjalle ja noin puolet
        täytteestä taikinanpäälle. Sen jälkeen taas noin yksikolmasosa
        kerros taikinaa ja loput täytteestä ja lopuksi loput taikinasta
        päällimmäiseksi.

        Paista kakki 200 asteessa noin 50-60 minuuttia. Peitä kakku
        paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla tai foliolla, jottei pinta
        tummu liikaa. VArmista kakun kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä
        hyvin ja kumoa se tarjoiluvadille ja irrotta rengas ja pohja varovasti.

        Kakku siis paistetaan irtopohjavuoassa. Itse jätin täytteestä pähkinät/
        mantelit pois allergian takia.

        Koristelin kakun tavallisella kermalla, mansikkakermalla sekä kaakaolla
        maustetulla kermalla.
        Kakku ei siis ollut kummoinen, mutta tulipa testattua tuotakin reseptiä.